Ryhmät

Yksi uintikerta kestää 30 minuuttia. Uintikerta koostuu yhteisistä, ikäryhmään sopivista laulu- ja leikkituokioista sekä erilaisista motorisista harjoitteista. Lisäksi ohjaaja opastaa yksilöllisesti jokaista perhettä etenemään ja toimimaan vedessä lapsen kehityksen ja valmiuksien mukaisesti. 

Aloittavat vauvat  (lapsi 3 kk – 1,5 v + 2 vanhempaa)

Vauva on vähintään 3 kk vanha ja painaa vähintään 5 kg. Ohjaus on perhekohtaista ja tapahtuu täysin vauvan ehdoilla. Ohjaaja seuraa jokaista lasta yksilönä ja antaa vinkkejä sopivasta toiminnasta aina sen mukaan, mihin havaitsee lapsenne mielenkiinnon suuntautuvan.

Perheryhmä (vauva + 3kk, vanhempi sisarus ja 2 vanhempaa)
Perheryhmä on tarkoitettu perheille jossa on kaksi lasta, vauva ja vanhempi sisarus. Uinnissa edetään vauvan ehdoilla unohtamatta kuitenkaan vanhempia sisaruksia. Vauvan kanssa harjoitellaan niin ikään vauvauinnin tavoitteiden mukaisesti, sisaruksille tarjolla on puuhaa sekä vinkkejä uinnin alkeisiin. 

Naperouinti (lapsi 1,5–4 v + 1 vanhempi)

Naperouinnissa totutellaan veteen ja opetellaan alkeisuinnin perusteita (veteen totuttautuminen, kastautuminen, kellunta) leikkien, lorujen sekä satumaailmojen avulla. Ohjaus on sekä yksilö- että ryhmäohjausta. Jokaisella lapsella on myös omaa aikaa tehdä niitä juttuja, jotka sattuvat juuri sillä hetkellä kiinnostamaan eniten. Ryhmässä edetään lapsen kehitysvaiheet huomioon ottaen. Aiempaa uintitaustaa ei vaadita.

Perheuimakoulu (lapsi 4–7 v + 1 vanhempi)

Perheuimakoulu on perheen yhteinen harrastus. Lapselle opetetaan leikkien ja mielikuvitusmaailmojen avulla erilaisia alkeisuimataitoja (sukellus, kellunta, liuku, alkeisuinti) lapsen lähtötaso huomioiden. Lisäksi vanhempi saa vinkkejä oman lapsensa uintiharjoittelun tukemista varten, vesiturvallisuutta unohtamatta. Aiempaa uintitaustaa ei vaadita.

Vesipedot  (5-10 v)
Vesipedot ryhmässä uivat uimarit ovat harrastaneet uintia jo useamman vuoden. Ryhmässä harjoitellaan eri uintilajien tekniikoita, vesiturvallisuutta ja monipuolisesti erilaisia vesitaitoja.